Energielabel voor een utiliteitspand nodig?

Wil je één of meer van de utiliteitspanden uit je vastgoedportefeuille verhuren of verkopen, maar ontbreekt er een geldig energielabel? Toch verhuren of verkopen kan je op een boete komen te staan. Niet nodig, want bij Energielabel Oost heb je je label binnen voor je het weet. Je ontvangt het label na je aanvraag altijd binnen een week na inspectie. Daarnaast is het voor kantoorpanden groter dan 100 vierkante meter verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Anders vervalt de kantoorfunctie. Als je verduurzamingsmaatregelen hebt toegepast is het handig om een nieuw energielabel aan te vragen. Het is dan goed mogelijk dat je een hoger label krijgt, wat resulteert in een hogere taxatiewaarde. Vraag daarom nu je label aan!

Energielabel aanvragen

Altijd binnen een week na inspectie een energielabel voor je utiliteitspand

In 4 stappen naar je energielabel

1

Aanvraag indienen

Je hebt je energielabel bij ons altijd binnen een week na inspectie. Dien je aanvraag in via onze website of neem telefonisch of per e-mail contact met ons op. We staan voor je klaar!

2

Bewijslijst samenstellen

Naar aanleiding van je aanvraag vragen we documentatie bij je op, zoals facturen van renovaties. Facturen vormen bewijslast voor het dossier en komen het label ten goede.

3

Situatie in kaart brengen

We maken een afspraak om alles op locatie in kaart te komen brengen. We doorlopen het pand grondig en kijken daarbij onder andere naar de installatie, isolatie en alle  bouwkundige aspecten.

4

Berekening label

Nadat de inspectie heeft plaatsgevonden starten we met de berekening om het energielabel in kaart te brengen. We registreren het pand ook gelijk in de landelijke database van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Destructief onderzoek

Destructief onderzoek

Bij het bepalen van een energielabel mogen isolatiewaarden alleen worden meegeteld als er wettelijk geldend bewijs is. Dit kan in de vorm van een visuele waarneming of een factuur met de isolatiewaarden. Als dit in jouw geval aan beide voorwaarden niet kunt voldoen biedt een destructief onderzoek uitkomst. Bij dit onderzoek voeren we op locatie met een gevelprikker onderzoek uit op de muur, het dak of de vloer om de kwaliteit van het isolatiemateriaal kunnen bepalen. Dit leggen we vast, zodat er wettelijk bewijs is dat de isolatiewaarden mee mogen worden genomen in de bepaling van het energielabel.

Na de aanvraag van de energielabels starten we met het verzamelen van bewijslast. Daarna komt onze adviseur op locatie om de situatie in kaart te brengen. Mocht na dit bezoek blijken dat er nog bewijslast mist, vragen we dit bij je op. In het document ‘Wanneer moet ik aanvullende informatie opsturen voor een energielabel?’ hebben we voor je op een rij gezet wat wel en niet als aanvullend bewijs kan dienen.

Dit zijn de voordelen

Het is goed om ervoor te zorgen dat al je utiliteitspanden een zo goed mogelijk energielabel hebben. Dit brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • De waarde van de panden stijgt
  • De panden verkopen gemiddeld sneller
  • Het draagt bij aan een duurzame samenleving

Advies nodig over de verduurzaming van je panden? Ook daar helpen we je graag mee.

Advies aanvragen

Energielabel voor een utiliteitspand nodig?

Vraag er eenvoudig één aan. Onze gecertificeerde adviseurs staan klaar om aan de slag te gaan!

Energielabel aanvragen
kilian bedrijfskleding
Gemeente Wierden
Weghorst makelaardij
KOOI bouwbedrijf

Onze klanten aan het woord